ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 1271 Kayıt tarihi : 18/06/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: cırık tatlısı Perş. Ocak 07, 2010 12:51 pm | |
| Cırık Tatlısı
| | Cırık Tatlısı | Cırık hakkında da bir şeylerden bahsetmemiz gerekirse: “Benzeri tatlılar her ne kadar ülkemizin; farklı şehir mutfaklarında lokma tatlısı olarak bilinse de Kastamonu (yani Devrekani) cırık tatlısının özgünlüğüyle farklı bir lezzet olduğu gerçektir.”
Malzemeler ve Yapılışı Hamuru için: 5 Su bardağı un 1 Paket yaş maya Aldığı kadar su Kızartmak için sıvıyağ Şerbeti için: 5 Su bardağı şeker 3 Su bardağı su Yarım limon suyu Yapılışı: Un maya su ile katı olmayan akıcı bir hamur hazırlanır. Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ıslatılmış kaşık ile küçük hamur koparılıp kızgın ve bol yağda kızartılır. Diğer taraftan ise şerbet hazırlanır ve soğutulur. Kızgın yağdan çıkartılan cırık soğuk şerbete atılır. Çok fazla bekletilmeden çıkarılır eğer bekletilirse cırık yumuşar gerçek tadını lezzetini kaybederler. (Cırığın şerbeti çok koyu olmamalıdır.) Soğuk şerbetten çıkarılan cırıklar servise hazırdır. Afiyet olsun Sebahat Mert
|
kp alıntıdır | |
|
şevval
Mesaj Sayısı : 50 Kayıt tarihi : 12/09/09 Yaş : 50 Nerden : bayrampaşa
| Konu: Geri: cırık tatlısı Perş. Ocak 07, 2010 5:47 pm | |
| çok güzel gözüyor,bizim memlekette bu tatlıya lokma tatlısı derler emeğine sağlık.............................. | |
|