Mesaj Sayısı : 1271 Kayıt tarihi : 18/06/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
Konu: ANALI KIZLI ÇORBASI Çarş. Şub. 17, 2010 11:35 am
Anakız Çorbası
Anakız Çorbası
Malzeme
Soğan 1 orta boy Sıvı Yağ 1/4 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Su 12 su bardağı Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Yoğurt 1/2 su bardağı Nane 1 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 8-10 Yapılışı
Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranarak yağda kavrulur. Salça ilave edilip karıştırılır ve su dökülerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler atılıp biraz pişirilir. Bulgur ilave edilerek mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İnmesnine yakın yoğurt ve nane ilave edilir birkaç taşım kaynadıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır. (K.K. Kabaoğlu) NOT: Kastamonu yöresinde sıklıkla tüketilen çorbadır. Yoğurt çorba piştikten sonrada ilave edilebilir.