CİDELİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CİDELİLER

SÖZDE DEĞİL ÖZDE DOSTLUK CİDELİLERİN BULUŞMA NOKTASI
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 DOĞDUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ZAMANI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 1271
Kayıt tarihi : 18/06/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

DOĞDUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ZAMANI Empty
MesajKonu: DOĞDUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ZAMANI   DOĞDUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ZAMANI I_icon_minitimeÇarş. Eyl. 03, 2008 9:38 am

Ozan OZANOĞLU
ERGUN USTA ile DOĞDUĞUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ÜZERİNE
<table width=535><tr><td class=TEXT1 style="PADDING-RIGHT: 10px" colSpan=2>





“Taşın altına elini koymak” deyince ilk akla gelen isimlerden biridir Ergun Usta.



Soyadının Usta oluşu ile birlikte iletişim kurma, etkinliklerde önemli roller üstlenmedeki ustalığı da bilinmektedir. Kastamonu adına gerçekleştirilen hemen her etkinlikte, Ergun Usta vardır. Nerede Kastamonu adı geçen bir güzellik varsa, üşenmez koşar gider…



Kimi zaman konuşmacıdır. Kimi zaman gözlemleyerek, yapılanı edileni yazıya döken bir gazeteci. Yeter ki Kastamonu için “iyi” bir işe imza atılsın… Elinden gelen ne varsa koşturur o işin peşinden.



Bir eğitimcidir… Yazardır. Ömrünü özellikle Çatalzeytin adını duyurmak ve yaşatmak adına, doğup büyüdüğü yere saygısını sunmak adına geçiren bu Usta, hiçbir karşılık beklemeden, atılan her olumlu adımın arkasından gider… Çatalzeytin ve Kastamonu Onun sevdasıdır.



Yönettiği panellerde, konferanslarda, sıla özlemini dile getiren mısralar dökülür dudaklarının arasından… Herkesi bir duygu seli alır götürür uzaklara. Her zaman elinde çantası, notları ile görürüz onu… Sürekli memleketi için bir şey yapabilmenin telaşı içindedir.



1956 yılında Çatalzeytin’de doğan Usta, Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsünde 1 yıl okuduktan sonra, Kastamonu’ya dönmüş. !977 yılında Kastamonu Eğitim Enstitüsünden mezun olmuş. Halen Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulunda öğretmen olarak görev yapıyor. 1992–2000 yıllarında bu okulda yönetici, 7 yıl İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, 1 yıl İstanbul Valiliğinde komisyon başkanı olarak çalışmış.



Hareketli yaşamı gençlik yıllarından başlıyor Usta’nın…



1979 Yılında Grup 37 Orkestrasını kurduk. Yoksulların düğünlerini ücretsiz yaptık. Bu grup sayesinde müzisyen genç arkadaşlar çıktı.” diyor Ergun Hoca. Bu grubun bütün organizasyonlarını hazırlayan ve yöneten de kendisi olmuş.



Sporculuğu da var. 1970–1986 yılları arasında Çatalzeytinspor’da futbol oynamış. Son 6 yılında kaptanlık bandını taşımış. Lise yıllarında Abdurrahmanpaşa Lisesi futbol takımında görev almış. Ardından bir dönem de güreş macerası.



Ergun Hoca’nın eğitimciliği dışında bütün yaşamında etkin olan diğer yanı ise dernekçiliği.



1979 yılında başlayan dernekçilik çalışmalarını “Gönül vermeyince dernekçilik yapılmaz” diye özetleyen Usta, 1981 yılında Çatalzeytin Turizm Derneği Başkanlığı yapmış.



Bütün Sosyal ve Kültürel faaliyetlere her anlamda dışarıdan desteğini sürdürdüm. 1991 yılında İstanbul ‘a geçtim ve Hamidiye Köyü Derneği ile ortak çalışmalar yaptım. 1993’den itibaren, Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneğine üye olarak geçtim. 2004–2006 yılları arasında Kastamonulular Dayanışma Derneği Esenler Şube Başkanlığı yaptım.” Diyen ve 14 derneği çatısında barındıran KAS-DER-FED’in kuruluşuna öncülük eden Usta, halen KAS-DER-FED Derneklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.



Sivil Toplum Kuruluşlarının güçlenmesi ve gelişmesini gerektiğini savunan Usta, özetlemeye devam ediyor bu yoğun trafiğini: “2006 yılında Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği Başkanı oldum. KAS-DER’ de görevler aldım. Toplumu bilinçlendirmeye yönelik çok sayıda seminer ve panel düzenledim.

Yerel ve Ulusal birçok yayın organında kurul üyesi ve yazar olarak yer aldım, İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan “İstanbul 2000” kitabının eğitim ve kültür bölümü yazarlığını yaptım. “

Kendini uzun uzun anlatma taraftarı değil Ergun Hoca… O kısa kesmeye çalışsa da biz ne var ne yok öğrenelim istiyoruz.



Kastamonu Valiliği ve KAS-DER-FED çatısı altındaki derneklerin son 10 yılda yapmış olduğu Kastamonu’yu tanıcı etkinliklerde yer almış. Çatalzeytin stantlarının değişmeyen tanıcısı olmuş Usta.



Çatalzeytinli şair Tahsin Şentürk’ün şiir dinletilerini organize etmiş ve sunmuş. Ekibiyle Çatalzeytin Yardımlaşma Derneği Gençlik Kollarını kurarak, gençlerin etkinliklere katılımını sağlamış. Dernek olarak Gazi Osman Paşa Belediyesi ile Çanakkale’ye ortak geziler düzenlemişler.



Velhasıl saymakla bitecek gibi değil Ergun Hoca’nın etkin olduğu yerler.



Dernekçiliğin hayatında böylesine yer tutmasının nedenlerini sorduğumuzda, bu güne dek verdiği emeğe bir anlam katan yüz ifadesiyle şöyle diyor Ergun Usta:



Kastamonu’da dernekçiliği tahsili olmayan kişiler yapıyordu. Buna karşın eğitimli ve girişken karakterli kişiler bu çalışmaların dışında kalıyordu. Bu da bir takım yanlışlıklara yol açıyordu. Kastamonu insanının dernek organizasyonlarında güçsüz olmasını istemiyorduk. Bu anlamda halkı aydınlatmanın bir görev olduğunu düşündüm. Dernekçiliği muhtarlıktan çıkarıp düzenli ve sistemli bir hale getirmeye çalıştım. Bu konuda hiçbir karşılık vermeden fedakârca çalışmalar yaptım. Her dernekte 8-10 üniversite mezunu var ama onlara kalem oynattıran yok. Görev ve sorumluluk almalarını sağladım”



Ergun Usta’nın dernekçilik anlayışında eğitim alanına dönük çalışmalar öncelikli yer alıyor.



Ailesi Kastamonu’da olup İstanbul’da okuyan üniversiteli öğrencilerimize burslar veriyoruz. Mezunlara iş bulma konusunda destek sağlıyoruz. Bu çalışmalarda Genç Çalışma Grubunun etkisi çok büyük” diyen Usta “Gençlerin akademisyenlerden dersler almasında rol oynadık. Bunlar geleceğimize ışık tutacak adımlardır



Dernekçiliğin “varsıldan almasını bilmek, ihtiyacı olana ulaştırmak” gibi bir misyonu olduğunu da savunan Usta: “Bu alanda büyük bir değişim ve yapılanmanın gerekliliği ortadadır. Bizim çabamız da budur. Dernekçiliği Kastamonu’nun değerlerini tanıtmaya, kültürel etkinliklere ağırlık veren kuruluşlar haline getirmeye çalışıyoruz. Dernekçiliğin kimliği değişim gerektirmektedir. Ezilip büzülmeden bu işleri yapabilecek insanlara ihtiyaç vardır.” diyerek vurguluyor: “Dernekçilik, bir yerlere sıçrama tahtası değil, hizmet verme yeridir.”



KAS-DER-FED Bilim ve Çalışma Komisyonu’nun etkinliklerini önemle dile getiriyor:



Bilim ve Çalışma Komisyonunun dernekçiliğe kültürel anlamda sağladığı katkı son derece önemlidir. Toplantıların düzeyi yükselmiştir, akademisyen gönüllüler kazandırmışlardır. Ancak bu arkadaşların son dönemde ayrılması büyük bir eksiklik yaratmıştır. Buna rağmen ayrı bir dernek kurup Kastamonu adına çalışmalar yapmaları sevindiricidir. Kastamonu’nun Bilim ve Çalışma Komisyonun oluşturan arkadaşlarımız gibi donanımlı insanlara her zaman ihtiyacı vardır.”



Hadi deyip kol kola yola çıkılacak bir adamdır Ergun Hoca…



Kastamonu kendisini sevenleri tanımak için erteleme keyfiyetine sahip değildir artık. Bu karınca halli insanlar, değerdir ve ellerini altına koydukları taş gibi, yerinde ağırdırlar.</TD></TR></TABLE>
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://cideliler.yetkinforum.com
 
DOĞDUMUZ TOPRAĞA ALIN TERİ DÖKME ZAMANI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
CİDELİLER :: KASTAMONUDAN HABERLER-
Buraya geçin: