CİDELİLER

SÖZDE DEĞİL ÖZDE DOSTLUK CİDELİLERİN BULUŞMA NOKTASI
 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 kaşık helvası (un helvası)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 1271
Kayıt tarihi : 18/06/08
Yaş : 46
Nerden : KADIKÖY

MesajKonu: kaşık helvası (un helvası)   Ptsi Tem. 27, 2009 12:49 pm

Kaşık Helvası (Un Helvası)
Kaşık Helvası (Un Helvası)
Ülkemizin farklı yörelerinde un helvası adıyla anılmakla birlikte şehrimizdeki adı kaşık helvasıdır. Bu nedenle Kastamonu’ya özgü bir tatlı çeşidi değildir. Ancak evlerimizde çok sık yapılır. Ayrıca Kandil gecelerinde komşulara dağıtılır.
Turizm işletmeleri olan Kastamonu Konaklarında da Şehrimize gelen misafirlerimize sunulmaktadır.

Kaşık Helvası (Un Helvası)

Malzemeler
125 Gr tereyağı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1,5 Su bardağı süt
Üzeri için ceviz içi


Yapılışı
Derin bir tencerede tereyağı eritilir. Un ilave edilerek kısık ateşte 25 - 30 dakika kavrulur. Bu süre sonunda un kavrulmuş ve kahverengine dönüşmüştür.
Kavrulan una süt ve şeker ilave edilerek helva toparlanıncaya kadar sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu işlemden sonra ocağın ve tencerenin kapağı kapatılarak helva 10 dakika demlenmeye bırakılır.
10 dakika sonra (adını da buradan alacağı üzere) yemek kaşığı ile şekil verilerek servis tabağına alınır.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerin Ceviz ile süslenerek helvamız hazırlanmış olur.


ALINTIDIR

_________________
bakıp geçme yorumyazda git olumu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://cideliler.yetkinforum.com
 
kaşık helvası (un helvası)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
CİDELİLER :: CİDE MUTFAĞI-
Buraya geçin: