CİDELİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CİDELİLER

SÖZDE DEĞİL ÖZDE DOSTLUK CİDELİLERİN BULUŞMA NOKTASI
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 2.fındık çalıştayı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 1271
Kayıt tarihi : 18/06/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

2.fındık çalıştayı Empty
MesajKonu: 2.fındık çalıştayı   2.fındık çalıştayı I_icon_minitimePtsi Eyl. 28, 2009 6:36 pm

2. FIndık Çalıştayı

26 Ağustos 2009 tarih ve 27289 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile;
2001/3267 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirlenen il ve ilçelerde ruhsat verilen sahalarda fındık üretici belgesine sahip ruhsatsız alanlardaki fındık bahçelerini sökerek alternatif ürüne geçen üreticilerin desteklenmesi ve uygulamada görev alacak kamu kurum ve kuruluşları, ödeme tutarlarının tespitine ilişkin kriterleri ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Ülkemizde tüm Karadeniz Bölgesi için yaşamsal bir öneme sahip olan fındık ürünü, son dönemlerde ortaya çıkan gelişmelerden önemli ölçüde etkilenmiştir. Uygulanan politikalarda ortaya çıkan belirsizlikler ve yaşanan fiyat düşüşleri, hem Karadeniz insanının gelir olanaklarını önemli ölçüde kısıtlayarak bölgenin sosyo-ekonomik yaşamında bozulmalar yaratmakta, hem de ülkenin tarımsal dışsatım gelirlerini düşürmektedir.


ODA’mız Ana yönetmeliğinin kendisine yüklediği görevler doğrultusunda, tarım sektörünün tüm aşamaları ile yakından ilgilenmekte ve sektörden, üreticiden ve ziraat mühendisinden yana tavrını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası fındık ekim alanlarını bulunduğu illerdeki Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katılımıyla 8 Ekim 2006 tarihinde Trabzon’da Birinci Fındık Çalıştayı’nı düzenlemiştir. Son dönemde ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirmek üzere İkinci Fındık Çalıştayı’nın 3 Ekim 2009 tarihinde Samsun’da yapılması kararlaştırılmıştır. Program uyarınca TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanları ve İl Temsilcileri kendi illerinde fındıkla ilgili yaşanan sorunları çözüm önerilerini içeren raporlarını sunacaklardır. Çalıştay sonucunda ulaşılan sonuçlar bir basın açıklamasıyla ulusal ve yerel basına duyurulacaktır.


Bu bağlamda TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat SİPAHİ Çalıştay’da yapacağı sunumla Kastamonu’daki fındık üreticilerinin sorunları ile son dönemlerde ortaya çıkan gelişmeler ışığında fındık sektörü ve İlimizle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirecektir. İlimizde sahil bandında yer alan 6 ilçede toplam 2.596 kayıtlı çiftçimiz 26.459 dekar alanda fındık üretimi gerçekleştirmektedir. İlimiz sahil kuşağının ekonomik öneme sahip tek ürünü olan fındık üreticilerinin; arazilerin çok parçalı oluşu ve mülkiyet sorunu, pazarlama, yaban domuzu, kültürel işlemlerdeki sıkıntılar, hastalık ve zararlılar başta olmak üzere bir dizi problemi bulunmaktadır. Bölge yoğun göç vermekte olup, tarım alanları işlenmediğinde ormana dönüşmekte, tarım arazileri çok küçük parçalara bölünmüş olup tapu kayıtlarında büyük oranda verasete iştirak söz konusudur. Bu durumdaki alanlar ise intikal işlemleri yapılmadan desteklemelerden faydalanamamaktadır.

Kastamonu Postası


alıntıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://cideliler.yetkinforum.com
 
2.fındık çalıştayı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
CİDELİLER :: KASTAMONUDAN HABERLER-
Buraya geçin: